Незмінні традиції монгольської кухні в ресторані під Києвом «Щілін»

Незмінні традиції монгольської кухні в ресторані під Києвом «Щілін»

У нас можна замовити ресторан під Києвом на весілля або банкет!

На монгольську національну кухню відчутно вплинув особливий клімат самої країни. Величезні необжиті, що не підходять для вирощування зернових культур і овочів площі привели до кочового способу життя монголів, а значить до тваринництва і відсутності культури обробки землі. Тому монгольська кухня в ресторані «Щілін» це, перш за все, м’ясо і молоко. За своєю суттю, смаку і стилю вона частково нагадує страви Казахстану – країни зі схожим кліматом. Жирна, поживна, вона відмінно підходить для тих, хто хоче насититися енергією і відновити сили. Саме тому в нашому ресторані в Василькові ми подаємо їжу, якою приємно втамувати голод після відпочинку на природі.

Особливості монгольського ресторану щілинний: Замовити ресторан на весілля

Традиції монгольської їжі, можливо, не відрізняється зайвою вишуканістю, але її страви надзвичайно смачні, як може бути смачною чесна, проста їжа зроблена з якісних продуктів люблячими руками. Така їжа і в нашому ресторані Щілін в Яцьках, де перш за все цінують затишок, комфорт домашньої кухні і щоб клієнт досхочу наївся смачних страв. В атмосфері зеленого українського краю апетит легко нагуляти після активного дня, проведеного за риболовлею, пішими і кінними прогулянками, іграми і спортом. Тому так приємно провести з друзями і близькими обід або вечерю, пробуючи смачну і чесну монгольську їжу. У нас ви можете замовити ресторан в Василькові перед весіллям, банкетом або корпоративом.

Ресторан Щілін та монгольські страви

Тваринництво монголів робить акцент на розведенні коней та баранів. Корови, кози і верблюди цінуються менше, тому їх м’ясо використовують рідше. Хорхог – це запечена в герметично закритій каністрі баранина, яловичина або конина з кістками в спеціях, шари м’яса перекладені розпеченим камінням. М’ясо фактично готується у власному соку, відрізняючись «правильним» м’ясним присмаком. Це просте блюдо відмінно відновлює сили після важкого дня. Монголи вміють готувати і субпродукти – доортур (в калмицької традиції – дотур), в цій страві використовуються нирки, серце, легені, печінку, змішуючи їх з диким цибулею, сіллю і борошном. Суп шол готується з покришеного в’яленого м’яса (борц) в котлі з цибулею, сіллю.

Молочні продукти також широко представлені в монгольській кухні. Айраг (кумис) – збите кисле кобиляче молоко. Бяслаг – несолоний сир з прісного віджатого сиру.

У нашому ресторані під Києвом вас почастують автентичної монгольської кухнею.

Чаювання також є важливою частиною монгольської кухні. Знаменитий «чай з жиром», який спочатку здається таким незвичайним для західних гостей – суутай цай готується в повному води котлі, куди кидають зелений чай, кип’ятять, ллють молоко, повторюють кип’ятіння і додають спеції, олія, бараняче сало і кістковий мозок тварини. Цей особливий напій допомагає протриматися кочівникам-скотарям в суворих монгольських степах.

Замовити ресторан під Києвом з монгольської кухнею

Ми завжди раді як постійним відвідувачам, так і новим клієнтам, пропонуючи тільки кращий комплексний відпочинок і зелений туризм під Києвом. Виберіть відпочинок вам до смаку та забудьте про метушливі вулиці великих міст. Якісний сервіс, безліч активностей і смачна їжа залишать приємне враження від містечка юрт в Василькові «Щілін».